←Index

Nieuwsbrief aug 2006

Doe mee met mijn actie: een school voor de bosmensen in de jungle van zuid-India :

Stuur een donatie in en bestel mijn kleurige dia-show over India, die ik elk jaar maak in het ontwikkelings-project , dat ik met mijn reisgeld in 1994 begon.

Heemskerk augustus 2006,

Geachte groepsleider, onderwijzer, voorzitter,

Deze actie ben ik begonnen om donaties te winnen voor de bouw van een multifunctioneel schoolgebouw, voor schoolmeubilair en een ambulance. We zijn in 1994 begonnen met noodhulp onder de naam Happy Action, en sinds 1996 is BGM officieel een Indiase Social Service Trust met de eerste boskliniek in 1998. Met jarenlang meer dan 15 schoolklassen bij de juf thuis, en diverse vrouwen-groepen op straat, plus de kliniek, is een grote nood ontstaan aan een goed gebouw.

Vanuit de vragen bij de mensen zelf werken we ook met scholing en trainingen. Met als doel een betere kwaliteit van leven voor Kani-tribes, e .a. mensen van lage kaste. Dit zijn de bosmensen die leven in de jungle en het boerenland rond de hoogste bergtoppen in de deelstaat Kerala in India. Omdat ik elk jaar in het project werk, maak ik fotoreportages en doe aan vrije nieuwsgaring.

Ik heb daar heel wat bijzondere dingen meegemaakt, die ik met jullie wil delen. Deze expertise bied ik hier aan in de vorm van dia-shows. O.a. gaat het erover dat je als individu of kleine groep de wereld kan veranderen, zonder dat je daarvoor grote instanties of overheid nodig hebt.

Zie ook de website van Actie Comite BGM: www.funsign.nl/bgm

De eerste donaties zijn binnen. Ook omdat mijn nationale partner-organisatie NCDO deze actie steunt met een kans op verdubbeling over de donaties op onze giro, is er voor elke groep in Nederland de mogelijkheid, deze presentatie te zien, in ruil voor een donatie naar inzicht. (scholen gratis).

Dus, stuur snel een reactie naar Frans, o.v.v. Actie Comite BGM Nederland, postbus 44,

1960 AA, Heemskerk, of bel even:

0251-239751, email: info@funsign.nl

Kies een datum voor de presentatie, en een datum voor de donatie, beide voor de sluitingsdatum ingaande juni 2007, en verras de groep met een kleurige dia-show over India met mijn verhaal. Tijdsduur 30-45 minuten, inclusief vragen stellen, en expositie van voorwerpen zoals ayurvedische medicijnen, landkaarten. Tot ziens!

Frans Wiegmans,

fotograaf en doe-het- zelf ontwikkelingswerker.

Voor contact, e-mail Frans Wiegmans:


HTML (C) Paul Wiegmans